Fantasy, Frågor & svar, Historia, Historiska romaner, Klassiker

Historiska romaner

Koko är nyfiken på om du kan tipsa om några historiska romaner. För att vara mera exakt ”historiska romaner som är (någotsånär) historiskt korrekta”, dvs. sådana där man kan lära sig något om perioden och inte sådana där det är nutidsmänniskor i periodkläder.

bookclockIdag var det två frågor i Bokbloggsjerkan, men när det gäller tidningar så kan jag inte komma med några tips. Har insett att det inte är någon idé att jag köper tidningar längre för det blir inte av att jag läser dem ändå.

Men historiska romaner gillar jag så här kommer en lite lista:

  • Philippa Gregory är historiker i botten och hennes romaner om Tudor-eran är väldigt bra.
  • Borta med vinden av Margaret Mitchell kändes som en realistisk tolkning av amerikanska inbördeskriget.
  • Diana Gabaldons Outlander-serie är full av historia.
  • Kejsarinnan Orkidé av Anchee Min.

14 reaktioner till “Historiska romaner”

  1. Borta med vinden har jag tänkt läsa, men storleken gör att jag drar mig lite för det 🙂 Jag har just läst Främlingen och den är verkligen bra 🙂

    Gilla

  2. Borta med vinden har jag bara sett som film, men har boken ståendes här och väntar. Den borde jag läsa i sommar. Jag håller med dig om Outlander, mycket historia där, dessutom är tv-serien så fantastiskt bra. Av böckerna har jag bara läst den första, den sträckläste jag. Tack för tips om böckerna om Tudoreran, dem skall jag kolla upp. Ha en fin helg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s