Gianna Molla

”Jag är här för att dö. Så länge allt är bra med barnet spelar mitt tillstånd ingen roll.”

gianna-mollaFörr trodde jag att helgon var något som hörde till det förgångna och att sådana människor inte existerar längre. Därför blev jag glatt förvånad och fascinerad när jag upptäckte de moderna helgonen. Jag tycker att det är lättare att relatera till dem på något sätt.

Jag visste inget om italienska läkaren Gianna Molla (1922-1962), men så såg jag ett citat av henne som  jag tyckte om på nätet och när jag hittade en liten biografi om henne (av Jean Olwen Maynard) i kyrkan i Jönköping så ville jag veta mer.

St Gianna Beretta MollaHon är mest känd för sitt beslut att prioritera sitt barns överlevnad när hon drabbades av en livmodertumör (trots att Katolska Kyrkan inte nekar till operationer som räddar mammans liv trots att följden blir att barnet inte överlever).

Men när jag läste om hennes liv så slogs jag av att hon var en sådan genuint god människa som alltid hjälpte andra och verkligen levde sin tro. Väldigt inspirerande!

Hon är skyddshelgon för mödrar, läkare och ofödda barn. När hon kanoniserades 2004 var Gianna, dottern hon offrade sitt liv för, där.

Betyg: 3/5

One thought on “Gianna Molla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s