The Moorland Cottage

the-moorland-cottageThe Moorland Cottage är en novell av Elizabeth Gaskell. Den handlar om Maggie Brown som bor med sin mamma och bror Edward i lilla Moorland Cottage. Efter att hennes far, som var präst, dött håller de sig för sig själva och modern förlorar sig till viss del i sin sorg.

Edward är moderns favoritbarn och lilla Maggie förväntas av dem båda att göra allt för Edward. Han är lat och självisk och Maggie är hans raka motsats.

Faderns gamla vän Mr Buxton förbarmar sig över dem och hans familj ger dem både stöd och vänskap. Något som visar sig bli ytterst viktigt i framtiden.

7b699f5faa814c8dea256ccd053d8220Jag tyckte mycket om den här novellen som jag lyssnade på via Librivox. Även om Maggie är så otroligt god och osjälvisk så framställde Gaskell det på ett sådant sätt att det vare sig kändes orealistiskt eller som om hon var alltför nedtryckt. Jag har velat läsa Gaskells böcker länge, ända sedan jag såg teveserien Cranford på teve och jag är inte besviken. Fast det vore väl konstigt om någon som var god vän med Charlotte Brontë inte skulle kunna skriva.

Betyg: 4/5

One thought on “The Moorland Cottage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s