4 = Mycket bra, Fantasy, Tonåring & unga vuxna

Ink and bone

He´d become the enemy, the terrifying spectre of authorithy.

1466538731012.jpg
Ett otroligt vackert omslag!

Jess familj är kriminell och säljer förbjudna böcker på svarta marknaden. Ända sedan barnsben har han hjälpt till med affärerna och stött på Bibliotekets vakter. En dag berättar hans far att han ska få åka till huvudbiblioteket i Alexandria för att studera till bibliotekarie.

Tanken är att han ska bli familjens man på insidan. Men då måste Jess vara en av de få som klarar den stenhårda gallringen. Hur ska han klara det utan att avslöja sina hemligheter? Och måste han antingen förråda sin familj eller sina nya vänner?

Ink and bone är första delen i Rachel Caines nya serie och jag hade aldrig kunnat tro att det var hon som skrivit boken för den påminner inte alla om Morganville-böckerna i stilen. När jag läste om vad serien skulle handla om (bibliotek!) så blev jag naturligtvis jätteentusiastisk, men sedan uppfattade jag att många tyckt att boken var dålig.

$_32Först hade jag lite svårt att komma in i den, att få en uppfattning om hur Jess värld fungerar, för den är som vår, men samtidigt otroligt annorlunda. Men när jag väl kom in i den så njöt jag verkligen av den för detta var så smart, nytt och komplext. Saker hände som jag aldrig hade kunnat föreställa mig. Nej, för mig var detta ingen besvikelse, utan en lovande början på något nytt. Bok nummer två, Paper and fire, har redan släppts.

Betyg: 4/5

 

2 reaktioner till “Ink and bone”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s