Maria Elisabeth Hesselblad

2016-06-07_13.58.51.jpgVi måste ge näring åt en stor kärlek till Gud och våra grannar; en stark kärlek, en brinnande kärlek, en kärlek som bränner bort brister, en kärlek som försiktigt bär otålighet, eller ett bitter ord, en kärlek som låter förbiseende eller handlingar av försummelse passera utan kommentar, en kärlek som lämpar sig för välgörenhet.

Maria Elisabeth Hesselblad: Ett helgon från Sverige av Björn Göransson är en liten biografi på 175 sidor om en mycket intressant person. Sveriges nya helgon levde ett intressant liv och kämpade mot både fattigdom och dålig hälsa. Men hon lät inget stoppa henne från att hjälpa andra och följa den väg som hon kände att Gud ville att hon skulle gå. Jag tycker att hon var otroligt modig som hela tiden vågade ge sig in i okända saker.

HeligaElisabethHesselbladIntressant läsning, men det var störande att författaren hoppade fram och tillbaka i Maria Elisabeths liv i början av boken. Det hade varit mycket bättre om han följt tidslinjen och med en sådan kort bok är det ju inte svårt för läsaren att komma ihåg om författaren kopplar ihop en äldre händelse med ett senare fenomen.

Men förutom detta så tyckte jag mycket om boken och speciellt intervjuerna med de som känt henne och utdragen ur hennes brev. Jag hoppas verkligen att det kommer en samling med hennes brev någon gång.

Betyg: 4/5

One Reply to “Maria Elisabeth Hesselblad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s