Bokterapi

Har du någon erfarenhet av att böcker har hjälpt dig må bättre i vissa skeenden i livet? Finns det några speciella böcker, författare eller genrer som du återkommer till när du har drabbats av sorg, känner dig ledsen/arg/glad/förvirrad eller någon annan känsla? Kan du tipsa om några sådana böcker som har betytt extra mycket för dig i olika känslostämningar och situationer i livet?

AnneOfGreenGableDetta är veckans bokbloggsfråga och jag har definitivt erfarenhet av att böcker kan hjälpa en att må bättre. Ofta när jag mår dåligt psykiskt vill jag fly in i fantasyvärldar, gärna lite mjukare varianter som Narnia eller Harry Potter. En annan favoritvärld är Annes på Avonlea.

Eller så vill jag läsa klassiker, nya eller omläsningar. Under en depression hade jag en fantastisk läsupplevelse då jag läste Anna Karenina av Leo Tolstoj. Trots att jag fortfarande mådde väldigt dåligt så kunde jag fokusera på boken och den gav mig respit från mina känslor. Jag glömmer aldrig miljöbeskrivningarna som transporterade mig från mitt eget elände till Ryssland.

2 thoughts on “Bokterapi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s