Frankenstein

“If I cannot inspire love, I will cause fear!”

265404_300Frankenstein skrevs av Mary Shelley 1818 då hon tävlade med Percy Shelley, Lord Byron and John Polidori om vem som kunde skriva den bästa skräckberättelsen. Den är en brevroman där man får följa Kapten Robert Waltons korrespondens med hans syster Margaret Walton Saville.

Han är ute på en expedition för att utforska Nordpolen när de stöter på en utmärglad man som de tar hand om. Han säger att han heter Victor Frankenstein och när han har återhämtat sig lite så börjar han berätta sin historia.

Jag tyckte att det var en intressant bok och speciellt de olika funderingar av det djupare slaget som de fördes. Och jag reagerade på hur den vanliga bilden av monstret i populärkulturen, som ett dumt skränande åbäke, inte stämde speciellt med bokens monster. Det här monstret var mycket läskigare!

Betyg: 3/5

4 thoughts on “Frankenstein

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s