Harry Potter och Fenixorden

”Lord Voldemort hade dykt upp mitt i hallen med sin trollstav riktad mot Harry, som stod som förlamad, oförmögen att röra sig.”

faa5899441ae49312582894adba964ecEfter att ha varit isolerad hos Dursleys under sommaren växer ilskan inom Harry och när han och Dudley attackeras av dementorer blir han dessutom relegerad för att ha försvarat sig. Men Fenixorden, som kämpar mot Voldemort, tar hand om honom och hos dem återförenas han med sina vänner.

Samtidigt har tidningen och ministeriet fört en nedvärderingskampanj mot Harry och Dumbledore så få tror att Voldemort verkligen är tillbaka. Och till råga på allt så undviker Dumbledore Harry så till rektorn vill han inte gå när den nya läraren plågar honom eller när ärret smärtar.

Harry Potter och Fenixorden är JK Rowlings femte bok i serien och den är nog min favorit. Det tog lite tid att högläsa den här tegelstenen, men inte så mycket som jag förväntade mig. Jag tror att intrigen och den mörka stämningen fångade barnen och höll dem vakna (inte av rädsla utan av spänning).

Vi rös tillsammans över den fruktansvärda Umbridge, hejade på Ron när han spelade quidditch och skrattade åt bröderna Weasleys upptåg. Vi grät nästan när Sirius dog (iallafall jag) och barnen fnissade generat åt Harrys kärlekshistoria med Cho. Det var en riktig upplevelse och när tusen sidor var till ända sa de: nu tar vi nästa bok om Harry!

Jag hittade en kul sida med hur man översatt olika ord i Harry Potter-böckerna runt om i världen som kanske kan roa och intressera.

Vårt betyg: 5/5ODF_140

One thought on “Harry Potter och Fenixorden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s