Smultron, bröllop och döden

Tankarna på hämnd fortsatte mala medan hon förstrött mumlade med i bönen om förlåtelse.

2016-07-26_11.28.06.jpgRoy Pedersen, en av Europas främsta experter på Shakespeare, försvinner spårlöst och hittas på ett mycket oväntat ställe åtta månader senare. Helena Waller kände honom och snart står det klart att han letade efter ett okänt manuskript.

Samtidigt sätter två av hennes studenter upp Romeo och Julia och bland deltagarna finns Helenas vän Eva och hennes nye man Sverker. Samtidigt försöker polisen Marie lösa mordgåtan medan journalisten jobbar stenhårt för att få nästa stora scoop.

Smultron, bröllop och döden av Kristina Appelqvist är en fartig deckare full med spännande intriger som gjorde det omöjligt att lista ut i förväg vem som var mördaren. En perfekt, lite lättsammare läsning mellan alla viktorianska romaner som jag läst i sommar.

Betyg: 3,5/5

4 Replies to “Smultron, bröllop och döden”

  1. Jag trodde inte det var så många fler än jag som läser de här böckerna. Kul att du också tycker om dem. Jag tycker nog att Helena Waller är lite mesig och tråkig, men handlingen är i alla fall bra och det finns ju andra karaktärer man kan ”hålla på”.

    Gilla

    1. Ja, hon är lite väl färglös. Emma i den andra serien var lite roligare. Hoppas fler hittar Appelqvists böcker. 🙂

      Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s