Paus i arbetsträningen

77d66-27725353925485686_qerdcn2u_cNi som läser bloggen vet nog att jag har bipolär typ två och att jag har varit sjukskriven länge, snart i tre år. I maj började jag arbetsträna lite, men hade ett uppehåll över sommaren då avdelningen var stängd och att gå över till allmänpsykiatrin var inte att tänka på.

Tanken var att jag skulle börja arbetsträna nu igen, men så var jag på besök hos min läkare i veckan och hon sa:

”Nu är vare sig chefen eller försäkringskassan här så berätta hur du tycker att det går att arbetsträna.”

058DD464-34B6-44AA-8B57F5B9E9C0D4D8
Det går upp och det går ner…

Och då gjorde jag det. Berättade att humöret fortfarande svänger så att jag, trots medicinering, har 1-2 perioder varje månad på upp till en vecka när jag är deprimerad. Att jag tillbringar dagarna vid datorn eller teven och har svårt att ta mig för något. Att jag ständigt under arbetsträningen hade hög ångest pga min sociala fobi. Att jag har svårt med maten pga all ångest och tröstäter mycket och ofta (för det mesta blir det inga ordentliga måltider alls). Att jag känner stor hopplöshet och tänker på självmord (suicidtrappan).

Och sedan kommer de dagar då jag mår bra, när ångesten är borta och jag är glad. Att komma ur sängen är inget problem, jag passar på att ta tag i saker som blivit liggande och vill motionera. Förra veckan var sådan och nu är det åt andra hållet.

fall-mapleMin läkare tittade på mig och sa att det är mycket att känna så en vecka varje månad och sedan pausade hon arbetsträningen direkt. Jag blev förvånad för det hade jag inte ens haft i åtanke. För mig är det normalt att ha det så här och min reaktion på mitt mående är alltid att trivialisera det och fortsätta pressa mig trots att jag mår skit. Jag säger att allt är bra om någon frågar och jag antar att min kloka läkare förstod detta.

Så nu är jag hemma och provar att höja en av mina mediciner tillfälligt de dagar jag är nedstämd och sedan sänka dosen igen när jag mår bra (för att undvika att de antidepressiva gör mig hypoman). Förhoppningsvis kan jag göra ett nytt försök på jobbet senare i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s