A great reckoning

It’s so easy to get mired in the all too obvious cruelty of the world. It’s natural. But to really heal, we need to recognize the goodness too.

2016-09-16_17.44.27.jpgEfter noga övervägande väljer Armand Gamache att ta över som rektor på polishögskolan i Quebec i hopp om att få bort de sista resterna av korruption från kåren. Han börjar rensa ut dåliga lärare och blir därför inte populär, vare sig bland delar av personalen eller eleverna. Men vem hade kunnat ana att det skulle sluta med mord? Och hur har det med den gamla kartan, som hittades i en vägg i Three Pines, att göra?

A great reckoning var så otroligt bra! Louise Penny skriver på ett sätt som är väldigt poetiskt. Det är inte bara en mordgåta utan filosofi och jag kom på mig med att läsa om vissa meningar för de var så meningsfulla och vackra. Och vid mer än en gång blev jag rörd till tårar av handlingen. Och av de underbara karaktärerna!

7481935Jag ville verkligen inte att boken skulle ta slut även om jag sträckläste de sista 150 sidorna för att det var så spännande. Och det bästa av allt är att Louise Penny håller på för fullt med nästa bok!

Betyg: 5/5

 

Pennys man, barnhematologen Michael Whitehead, har en demensdiagnos och i hennes tack i slutet av boken skrev hon om hans sjukdom. Detta är anledningen till att Penny ofta engagerar sig för att sprida kunskap om dessa sjukdomar och här finns en intervju med henne om detta.

4 thoughts on “A great reckoning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s