Harry Potter och det fördömda barnet

Albus Potter. En som inte hör hemma här.Till och med porträtten vänder sig åt andra hållet när han kommer uppför trappan.

fordomdabarnetAlbus är Harrys yngste son och blir ständigt jämförd med sin pappa, får höra hur olik han är honom. Albus trivs inte på Hogwarts och snart har han och hans bäste (ende) vän kastat sig in i ett äventyr som bokstavligen kan förändra allt. Samtidigt oroar sig Harry för sin son och försöker laga deras knackiga relation.

Först var jag lite tveksam inför pjäs-formatet (och jag är inte helt säker på hur jag ska göra när jag läser den för barnen), men det gick jättebra. Och det gick så fort att läsa den.

Jag tyckte att det var en kul historia och jag kände verkligen för Albus och hans problem med att vara utanför. Och det var så roligt att återse alla karaktärer och få veta hur det har gått för dem. Det var verkligen en lättnad att ingen av dem var skönmålad och perfekt. Men de har verkligen lyckats klämma in många karaktärer.

cursedchildcastMen under läsningen funderade jag mycket på hur detta ser ut på en teaterscen för det var ju så många scener i olika miljöer. Jag hoppas att Harry Potter och det fördömda barnet sätts upp här i Sverige så att jag får en chans att se den.

Betyg: 4,5/5

 1. Jag gillade oxå historien men valde att läsa den högt direkt för barnen och det var verkligen inte någon hit tyvärr 😦 Kanske är det enklare om man själv redan har läst den. Jag vet inte.

  Gilla

  Svara

  1. Förstår att det var svårt. Måste bli en massa ”Albus säger” & ”Harry säger” hela tiden när allt är repliker.

   Liked by 1 person

   Svara

 2. Jag funderar på att läsa denna. Har ju inte läst någon av de tidigare Harry Potter-böckerna utan bara sett filmerna, men jag antar att det fungerar ändå.

  Gilla

  Svara

  1. Ja, det borde fungera ändå. Men läs dem också! De är så bra! 🙂

   Gilla

   Svara

 3. Jo, man fick hitta på lite olika sätt att säga namnet på. Ibland behövdes det ju inte för replikerna visade vem det var. Men jag tror att det är bättre att läsa tyst 😀

  Gilla

  Svara

  1. Kanske ett bra sätt att locka dem att läsa själva.

   Gilla

   Svara

 4. […] J.K. Rowling: Harry Potter och Det Fördömda Barnet […]

  Gilla

  Svara

 5. […] Den mest överraskande, på ett bra eller dåligt sätt, bok som jag läste: Harry Potter och det fördömda barnet var en positiv […]

  Gilla

  Svara

 6. […] J.K. Rowling: Harry Potter och det fördömda barnet […]

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: