Karriär i ondska

”Känner du till fyra personer som skulle kunna skicka dig ett avhugget ben? Fyra stycken?”

carrierevilpumpkinNär Robin kommer till kontoret en morgon, arg efter ännu ett gräl med Matthew, får hon ta emot ett paket. Det innehåller ett avhugget kvinnoben och Cormoran börjar genast misstänka att någon ger sig på Robin för att såra honom.

Och han har rätt för läsaren får redan i första kapitlet bekanta sig med förövaren och hans motiv för det han gör. Man förstår direkt att Cormoran och Robin är riktigt illa ute.

Karriär i ondska av Robert Galbraith fångade mig direkt och att få ta del av mördarens tankar var riktigt läskigt. Usch, vilken hemsk människa! Jag fasade för hans kapitel kom. En motvikt till det var Cormorans och Robins relation där de småtjafsar och månar om varandra.

Picture shows: Athos (TOM BURKE)Och jag väntade med spänning på att Robin äntligen skulle slänga ut den hemske Matthew som hela tiden förminskar henne. Det hela gjorde boken till en riktig sträckläsare och jag låg vaken till halv fyra en natt för att få veta hur det skulle gå.

Nu hoppas jag att Rowling skriver på nästa bok i serien. HBO gör tv-serie av Galbraithes böcker och börjar filma redan i höst. Tom Burke från Musketeers ska spela Cormoran Strike, men det är ännu okänt vem som ska spela Robin.

Stort tack till Wahlström & Widstrand för recensionsexemplaret!

Betyg: 4/5

3 thoughts on “Karriär i ondska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s