3 = Bra, Memoar, biografi & dagbok, Religion

Den stora upptäckten

En ny värld öppnade sig sakta för oss och vi insåg att på de frågor vi hade fanns det genomtänkta svar. Svar som hade formulerats redan för hundratal år sedan.

ekman-pressNär Ulf och Birgitta Ekman berättade att de skulle lämna Livets Ord, som de grundat och arbetat så länge med, för att konvertera till katolicismen så var det många som blev förvånade. Det var nog många som aldrig kunnat föreställa sig att paret Ekman skulle vilja göra något sådant även om deras intresse för katolicismen skapat många rykten (måste bara nämna att det förekom nätrykten om att de skulle massansluta Livets Ords medlemmar till Katolska kyrkan, vilket säger mycket om kunskapsnivån. Det är inte alls så en konvertering går till).

I Den stora upptäckten: vår väg till Katolska kyrkan berättar de om hur de under en väldigt lång period långsamt närmade sig den Katolska kyrkan, hur de ifrågasatte sin tro och bekantade sig med sånt som var främmande för dem. Jag blev väldigt imponerad av deras fördomsfrihet och förmåga att iaktta och ifrågasätta sig själva. Att lämna sin trygghetszon kräver stort mod.

timeforeverything1

Jag har haft lite svårt för Ulf Ekman på det sätt att jag har svårt för det frikyrkliga och framför allt framgångsteologin: ”…den Gud älskar lyckan får”. Men i den här boken mötte jag verkligen en annan sida av honom och det känns som om jag har sett vad som finns bakom alla negativa tidningsrubriker som man sett. Birgitta hade jag inga sådana fördomar om och jag tyckte mycket om hennes delar av boken.

Betyg: 3/5

En reaktion till “Den stora upptäckten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s