The mark of Athena

”You young folks today and your newfangled gadgets. Bound pages. Little compact squares of text that are not hoof-friendly. That´s a bound book, a b-book, if you must. But it´s not a traditional book. It´ll never replace the good old-fashioned scroll!

2016-10-17_12.33.10.jpgHalvgudarna reser till det romerska lägret med Argo II, en flygande båt som Leo har konstruerat. Väl framme möter Jason, Piper, Annabeth, Leo och Hedge (deras lärare) Percy som varit där ett tag. Man bestämmer att Frank och Hazel ska följa  med och representera romarna på det brådskande uppdraget.

De måste bege sig till Rom för att förhindra att stadens förstörelse som ska ske inom några dagar. Alla av dem funderar på profetians betydelse och hur de ska kunna stoppa jordgudinnan Gaia som vill vakna och ta över världen. Men Hazel är extra orolig då hennes bror hålls fången i Rom och snart kommer kvävas.

markofathenaDetta var mitt andra försök att läsa The mark of Athena (Athenas tecken) och den här gången gick det mycket bättre. Jag fångades av den spännande handlingen och humorn. Karaktärerna är verkligen otroligt sköna och det var härligt att få vara i den här världen igen med dem. Samtidigt är det kul för varje gång lär jag mig lite mer om romersk och grekisk mytologi.

Och slutet var verkligen en cliffhanger! Egentligen vill jag läsa nästa bok direkt, men jag har så många andra som väntar på mig. Men snart.

Betyg: 4/5

One thought on “The mark of Athena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s