Frågor & svar, Ljud & bild, Memoar, biografi & dagbok

Italia!

Så, veckans utmaning blir alltså att tipsa om något italienskt.

b8b850250f42978b4ab238f6efea53a7Jag är väldigt svag för filmen Under Toscanas sol med Diane Lane från 2003. Hon spelar författaren Frances vars till synes perfekta liv faller samman när hon får veta att hennes man varit otrogen. Hon blir deprimerad och kan inte skriva, men en vän tvingar iväg henne på en resa till Toscana i Italien och där hittar hon ett gammalt hus som hon ser potential i. När huset ska rustas upp lär hon känna flera intressanta personer och skapar en ny familj.

Det är en riktig feel good-film med både kärlek och skratt. Boken som filmen är baserad på är skriven av Frances Mayes och har samma titel som filmen. Det är en självbiografi, men jag tyckte inte lika mycket om den som filmen.

8 reaktioner till “Italia!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s