3 = Bra, Science fiction

Stjärndamm

”Det handlar om total utplåning av den mänskliga rasen.”

2016-11-06_08.14.25.jpg
Elsa vaktar boken så att inga zombies smiter ut

Efter att dammet förvandlat större delen av befolkningen så har de överlevande inget annat alternativ än att fly för sina liv. Men hur ska det kunna överleva kentaurerna och de före detta människorna? Finns det överhuvudtaget något hopp kvar för mänskligheten?

Jag hade lite svårt för Stjärndamm av Lars Wilderäng av två anledningar. Dels så för att serien inte utvecklats som jag förväntade mig, vilket egentligen var både bra och dåligt när jag tänker efter. Och sedan var den för våldsam och ”killig” för min smak (inväntar nu en armé av genustyckare som kastar damskor … ursäkta *skor på mig för att jag könar böcker). Men jag är övertygad om att min man skulle älska den här stilen och serien (om jag bara kunde få honom att läsa den).

nuclear-bombMen ändå så var den fängslande i all sitt våld och hopplöshet. Jag tyckte att den blev bättre ju längre in jag kom och den sista fjärdedelen var riktigt bra. Och Wilderängs skildring av kentaurerna är väldigt bra och genomtänkt vilket gjorde det lätt att föreställa sig dem.

Betyg: 3/5

3 reaktioner till “Stjärndamm”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s