Netflix & Anne

AnneWithAnEJag hade missat helt att Netflix ska göra en ny tv-serie av Anne på Grönkulla. Den får titeln Anne och huvudrollen spelas av 14-åriga Amybeth McNulty som beskriver sig själv som en ”bookworm”. Hon valdes av 1 800 flickor som ville ha drömrollen.

Inspelningen av de åtta avsnitten har redan startat på Prince Edwards Island och det första avsnittet kommer vara två timmar långt. Moira Walley-Beckett, som är en av författarna, har sagt:

This is a very grounded, real version of the story. Life in Prince Edward Island in the late 1800s was a hard, gritty, scrappy life. It was messy, it was covered in red mud. It’s not doilies and teacups, it’s life.

dianaanne
Diana & Anne

Så det blir ingen puttenuttig romantiserad version, men jag hoppas att de inte går för långt åt andra hållet så att det blir socialrealistiskt och vulgärt. För det var ju i det hårda Anne levde innan hon fick komma till lugnet och stabiliteten hos Matthew och Marilla.

Men jag är förhoppningsfull, speciellt då R.H. Thomson spelar Matthew (han var ju mysiga Jasper Dale i Road to Avonlea). Resultatet får vi ta del av redan i vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s