Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

– We only use the kitty cat as a last resort.

Har ni läst Douglas Adams bok Dirk Gentlys holistiska detektivbyrå? Det har inte jag. Eller jag började läsa den för många år sedan och höll på att skratta ihjäl mig åt en soffa som fastnat i en trappa, men sedan kom annat emellan och jag läste aldrig klart.

Men nu har boken blivit tv-serie på Netflix och jag tycker att den är helt underbar. I alla fall nu när jag kommit in i handlingen för den är lite förvirrande i början. Man lägger ihop de olika bitarna allteftersom man tittar.

Humorn är skruvad, skådespelarna är bra och samtidigt är det riktigt spännande. Det påminner lite om Dr Who. Men blodigare.

dirkgentlycast

2 thoughts on “Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

  1. Åh, nostalgi, jag läste den och alla andra böcker av Douglas Adams jag kom över i slutet på nittiotalet när jag gick i gymnasiet. Minns inte så många detaljer gällande just Dirk-boken. Tyvärr har jag inte Netflix. Men boken är läsvärd i alla fall! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s