Barnbibeln

childrens-bible-365-stories-mary-batchelorBarnbibeln är skriven av Mary Batchelor och består av 365 återberättelser från Bibeln. Jag hade den stora turen att hitta en fin utgåva i en second handaffär för bara fem kronor för jag tror inte att den finns att köpa längre på svenska. Jag letade lite på nätet, men hittade den bara på engelska.

Både jag och barnen tyckte mycket om den, även om jag medger att vi hoppade över en del av Gamla Testamentet. Det blev för långsamt och abstrakt för barnen att hänga med och jag ville hellre fokusera på Jesus och Nya Testamentet.

holymassJag tyckte att författaren lyckades mycket bra med att förklara de svåra passagerna utan att det blev tillrättalagt, men samtidigt utan att det blev alltför grovt. För det går ju inte att komma ifrån att vissa händelser i Bibeln är våldsamma.

Men det blev naturligtvis en del frågor från barnen och det var roligt att få diskutera detta med dem. De hade så många funderingar och teorier som det var kul att få ta del av. Men den vanligaste frågan var nog ändå: Har detta verkligen hänt på riktigt? Och då svarade jag naturligtvis ja. 🙂

Betyg: 4/5

3 thoughts on “Barnbibeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s