Lucy Maud Montgomery short stories: 1907-1908

“For a woman of forty, Mary Isabel, you have the least sense of any person I have ever known,” said Louisa Irving.

Louisa had said something similar in spirit to Mary Isabel almost every day of her life.  Mary Isabel had never resented it, even when it hurt her bitterly.  Everybody in Latimer knew that Louisa Irving ruled her meek little sister with a rod of iron and wondered why Mary Isabel never rebelled.

lm-montgomeryLucy Maud Montgomery short stories: 1907-1908 består av 24 noveller som hon skrev under den tiden. Jag tyckte att de höll god kvalitet allihop och det var skönt att få resa tillbaka till den här tidsperioden. Den är så annorlunda, men ändå så lik nutiden på många sätt. Och det är bara hundra år sedan.

Aunt Caroline´s silk dress var en väldigt gullig historia om två fattiga systrar som kämpade för att försörja sig. Jag gillade också Anna´s love letters.

Men den gladaste överraskningen var Matthew insists on puffed sleeves som handlar om när Matthew köpte en klänning till Anne. Med puffärmar som hon drömde om. Och vi som gillar TV-serien från 1985 känner igen handlingen i novellen därifrån. Åh, Matthew!

Betyg: 4/5

One thought on “Lucy Maud Montgomery short stories: 1907-1908

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s