Nya utmaningar

Den som tittat under min flik Utmaningar har kanske sett att utmaningssidan för 2017 legat uppe sedan mitten på november. Jag klarade helt enkelt inte av att vänta till årsskiftet med att publicera sidan när jag väl bestämt mig för vad jag vill utmana mig med.

readingpolarbearPå min Goodreads reading challenge har jag satt målet, eller kanske snarare förhoppningen, att jag ska kunna läsa 90 böcker. Sedan vill jag läsa hela Narnia-serien, helst högt för barnen, men om inte de är sugna så läser jag den själv.

Dessutom ska jag läsa minst en bok per månad om förintelsen och främst de som jag har stående olästa i bokhyllan, vilket är en del. Jag tycker att det är viktigt att vi tar del av ögonvittnesskildringarna och lär oss av dem.

För övrigt ska jag välja böcker utifrån vad som lockar mig (om jag inte hittar någon mer utmaning som verkar kul). Jag hoppas också att någon anordnar en läs-a-lot under året som jag kan vara med på. Nu kör vi!

PS. På den här sidan hittar du massor av listor på läsutmaningar. Bara att välja och vraka!

2 thoughts on “Nya utmaningar

  1. Den mest drabbande romanen om Förintelsen jag läst är De fattiga i Lodz av Steve Sem-Sandberg. Vad gäller facklitteratur är det nog Schlomo Venezias självbiografiska berättelse Sonderkommando samt Ben Shephards skildring Befrielsen av Bergen-Belsen,

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s