Harry Potter och halvblodsprinsen

”Jag kan inte minnas att ni rusade till mitt försvar när jag försökte tala om för alla att Voldemort var tillbaka. Ni på Ministeriet var inte så ivriga att vara kompisar med mig förra året.”

9b751d5acfb49b85bc9efa05ea3d476fVoldemort och hans Dödsätare plågar landet. Folk försvinner eller dödas och på Molly Weasleys klocka pekar alla visare ständigt mot Dödlig Fara. Mitt i detta börjar Harry och hans vänner sjätte året på Hogwarts och på slottet är säkerheten kraftigt förstärkt.

Det har kommit en ny lärare som gärna vill umgås med Harry, Snape är vidrigare än någonsin och Malfoy har något lurt för sig. Kan det vara så att han är Dödsätare nu? Harry ska ha privatlektioner för Professor Dumbledore, men det blir inte alls vad han har förväntat sig utan något som till slut förändrar allt..

När jag läste Harry Potter och Halvblodsprinsen första gången så blev jag lite besviken. Den levde inte alls upp till mina förväntningar. Men den här gången tyckte jag mycket bättre om den.

half-blood-prince-cover_612x380_0Kanske beror det på att jag läste den för mina barn när de skulle somna så att tempot blev långsammare och när vi tog det i etapper så hann jag uppfatta och fundera över nyanserna mer. När jag inte hetsläste för att nå slutet innan någon avslöjade vem det var som dog blev boken upplevelsen något helt annat.

Barnen tyckte att den var lite läskig emellanåt nu när det är mindre lek och mer allvar i intrigen. Och det kan jag hålla med om för den beskriver verkligen ett hemskt samhällsklimat. Och när Dumbledore dog snyftade vi tillsammans.

Betyg: 4,5/5

 

One Reply to “Harry Potter och halvblodsprinsen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s