Rädda mig inte!

 Livet här är inte vad jag hade väntat mig.

tahereh-mafiEfter två veckor hos Omega Point blir det allt mer uppenbart att Juliette inte passar in. De andra människorna där är rädda för hennes krafter och håller sig på avstånd vilket får henne att dra sig undan också.

Juliette känner sig allt mer instängd och frustrerad, speciellt över att hon knappt får träffa Adam. De vill bara att hon ska träna, men trots alla hennes ansträngningar gör hon inga framsteg alls. Och det värsta av allt är att Adam börjar förändras. Något är fel, men ingen svarar på hennes frågor. Inte ens Adam.

Tahereh Mafis sätt att skriva är lite beroendeframkallande. När jag väl plockade upp Rädda mig inte! så fastnade jag helt i den. Språket visar så tydligt hur osäker Juliette är och det känns som att läsa hennes dagbok. Rädda mig inte! var väldigt spännande, mycket på grund av att den var oförutsägbar och jag gillade verkligen när Warner blev en del i handlingen igen.

Betyg: 4/5

One Reply to “Rädda mig inte!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s