A torch against the night

My mind orders med to stay silent, but my heart screams to be heart. She is askling, after all. She wants to know. And I want to tell her. I want her to know what I am. 

So I speak. 

SabaaTahirElias och Laia flyr för sina liv med imperiets soldater jagande efter dem. De måste korsa öknen för att rädda Laias bror ur fängelset, men det känns inte troligt att de ens ska kunna ta sig ur staden.

Helen tas till fånga och utsätts för tortyr för att berätta vart Elias tagit vägen. Trots detta är hon fortsatt trogen mot imperiet, kanske mest för att hon inte har något val. Och runt om henne exploderar staden i en vild revolt mot den makt som hon representerar.

Jag läste den första boken, Askfödd, i Sabaa Tahirs serie i början av året och jag tyckte mycket om den och har längtat efter att få läsa fortsättningen. Jag är glad över att jag inte behövde vänta länge.

tahirlaiaDet var väldigt intressant att följa Helens liv, hennes inre konflikt och hur hon försökte hantera det som hände. Jag beundrar verkligen hennes styrka och kände sympati med henne och den omöjliga sits hon hamnade i. Imperiet är så hemskt att jag mådde illa av att läsa om hur det agerade.

Och det var spännande att få ta del av mer av den värld som Tahir byggt upp och de olika kulturerna. Den är gedigen och genomtänkt. Nästa bok i serien har inte fått någon titel än, men planerar att ges ut under 2018. Det blir en lååång väntan.

Betyg: 4/5

sabaatahirmap

 

One Reply to “A torch against the night”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s