Personligt

Nio fakta om mina katter

Vargnatts bokhylla har skrivit så fint om sin söta hund Nitro att jag lånar konceptet för att skriva om våra tre katter. Om ni följer mig på instagram så postar jag ofta bilder på dem där.

sigge-Sigge är äldst och fyller 17 år nu i februari. Han är liten till växten och fler än en har trott att han är en hona eller till och med en kattunge. Hans svanstipp är förlamad sedan några år och hänger ner. Varför vet vi inte. Han är gulröd och vit och älskar pizza.

-Gandalf blir 16 i sommar. Honom köpte jag och maken när vi flyttat ihop. Han är stor och lång, men otroligt snäll och en fenomenal jägare. Han jamar sällan, men kan säga allt med sin uttrycksfulla blick. Han är svart och vit.

-Elsa blir ett år till sommaren och är den första tjejkatt som vi haft. Hon är bestämd, kattungebusig och nyfiken. Men hon är också en riktig fegis som gömmer sig när det kommer okända människor och helst vill vara precis där jag är. Elsas päls är sköldpaddsfärgad och silkeslen. Hon pratar mycket med ljusa pipanden.

gandalf-På nätterna sover Elsa utsträckt mellan mig och maken. Gandalf kommer och kelar en stund och spinner högljutt, men går sedan. Sigge kommer bara ibland för att kela. Så ibland är det så mycket katter i sängen att vi nästan inte får plats.

-Sigge är inte förtjust i Elsa. Förr har han alltid varit pappa till våra andra katter och pysslat om dem, men nu är han nog för gammal och trött för att orka. Han vill helst vara ifred och sova.

-För 2-3 år sedan blev Sigge och Gandalf attackerade av mink vid vår stuga. Sigge såg ut som han blivit flådd på ena bakbenet och i Gandalfs ena framtass hade vävnaden börjat gå i nekros så han fick ett dränage rakt igenom tassen. De hade fler skador än det och det var osäkert om de skulle överleva, men efter operationer, smärtstillande och antibiotika tog de sig igenom det. Så tack så väldigt mycket ni som släpper ut minkar. Det märks att ni verkligen bryr er om djur!

elsa-Gandalf har diabetes som vi kostbehandlar och han har klarat sig över två år sedan han fick sin diagnos. Han har även artros som gör benen allt snedare och han har säkerligen ont. Det är svårt att veta om man ska bråka med smärtlindring. Han avskyr allt sånt så det blir verkligen fullt slagsmål varje gång.

– Hela familjen har förhoppningar på att Elsa ska få kattungar. Frågan är bara hur man ska kunna sälja dem! Då hennes mamma var långhårig är det möjligt att någon av dem blir det också. Det är lite spännande.

elsagandalf-Sigges smeknamn är Sigge Pigge och Siggekotten. Gandalf kallar vi Sötalf (och liknande som passar in med -alf) och Affaff. Till Elsa säger vi bland annat Tösen, Pälsa eller Pälsus. Det är verkligen sant att kärt barn har många namn.

<- Tangentbord är verkligen den bästa liggplatsen. 🙂

2 reaktioner till “Nio fakta om mina katter”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s