Vem som helst utom Ivy Pocket

Den arma varelsen hade blivit alldeles vansinnig. Brådskande åtgärder måste vidtas. Blixtsnabbt – för jag har en läkares medfödda instinkter – grep jag grevinnan om nacken och doppade henne med ansiktet före i fruktbålen. Det var enda sättet att kyla ner hennes överhettade hjärna.

ivy_pocket_1Ivy Pocket är en 12-årig, brittisk kammarjungfru vars självbild inte riktigt stämmer överens med verkligheten. Att hennes arbetsgivare gör vad som helst för att bli av med henne verkar hon vare sig ta in eller förstå så plötsligt befinner hon sig i Paris utan vare sig arbete eller pengar.

Men hon har turen på sin sida och får snart i uppdrag att föra ett diamanthalsband tillbaka till England. Ivy ska lämna över det till dess nya ägarinna, men halsbandet lockar henne på ett kusligt sätt. Och det är fler som vill ha det.

Jag började högläsa Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Krisp för barnen och jag tyckte att den var fyndig och rolig. Men vid många av de gammaldags orden (kandelaber, kammarjungfru med mera) fick jag pausa och förklara, vilket gjorde att läsningen blev lite hackig. Efter några dagar frågade jag om de gillade boken och de svarade med ett rungande nej. Detta var inte deras stil alls, men jag som är svag för brittiskt 1800-tal läste ut och gillade den. Och illustrationerna var jättefina.

Del två i serien, Någon måste stoppa Ivy Pocket, ges ut 10/3 2017.

Betyg: 3,5/5

One Reply to “Vem som helst utom Ivy Pocket”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s