Maximilian Kolbe

This gentle priest had the capacity to move the hardest hearts and change the charachter of the most fallen. 

maximiliankolbe
Boken och ett bönekort

Helige Maximilian Kolbe levde mellan 1894 och 1941 och var en polsk franciskanmunk som grundade Militia Immaculatae (Knights of the Immaculata). I Elaine Murray Stones korta biografi Maximilian Kolbe: Saint of Auschwitz får man följa hans liv från den fattiga barndomen till döden i koncentrationslägret. Men hans historia fortsätter än idag då han helgonförklarades 1982. Jag har skrivit lite här om vad som ledde till hans död.

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken och den gav mersmak. Jag skulle gärna läsa en mer ingående biografi om Fader Kolbe för han är otroligt inspirerande. Vilken eldsjäl, vilket mod och framför allt vilken kärlek han hade till sina medmänniskor!

maximiliankolbeBokens förord, som är skrivet av en medfånge, gjorde mig väldigt rörd. Det är fantastiskt med ögonvittnesskildringar.

Betyg: 4/5.

Idag, den 27 januari, är det Förintelsens minnesdag och det är viktigt att vi minns de elva miljoner som dödades för att de av olika anledningar sågs som mindre värda. Förföljelse, tortyr och massmord av De Andra är inte unikt för nazismen utan vilken grupp som helst, oavsett plats på höger-vänster-skalan eller etnicitet, kan och har utövat det. Bara medkänsla kan motverka det.

One Reply to “Maximilian Kolbe”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s