6-9 år, Fantasy

Tam tiggarpojken

Nästan varje kväll, så långt tillbaka Tam kunde minnas, hade han stått uppe på den yttre stadsmuren och sett drakarna komma flygande över slätten. 

Tam är föräldralös och överlever genom att tigga, men hans dröm är att få flyga på kungens drakar. Men han vet att det aldrig kommer att bli verklighet. Ingen som han får komma innanför de femte stadsmuren där slottet och drakstallen finns.

salmsonMen han måste ta sig längre in i staden för att tigga eller kanske till och med stjäla. Annars kommer han svälta och frysa ihjäl när vintern kommer.

Jag hade missat både Jo Salmson och hennes serie om Tam tiggarpojken, men av en tillfällighet fick jag syn på Stjärnstenen i bokhandeln för något år sedan och köpte den. Både jag och barnen tyckte om den så naturligtvis ville vi veta mer om Drakriddarna. Men det var inte helt lätt att få tag i den här boken för den var alltid utlånad på biblioteket, vilket är ett gott betyg.

Och vi tyckte att den var väldigt bra! Tam var sympatisk, beskrivningarna var tydliga och intrigen byggdes upp på ett sätt som visar att det handlingen kommer bli väldigt spännande i de kommande böckerna. Härligt!

Betyg: 4/5

En reaktion till “Tam tiggarpojken”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s