Winter dragon

Det verkar inte hända så mycket vad gäller tv-serien av Robert Jordans Wheel of time, men de juridiska svårigheterna sägs vara lösta så jag hoppas att det snart kommer goda nyheter. Under tiden kan man roa sig med att titta på den här hastigt producerade piloten från 2015 (som inte verkar ha något att göra med de som har rättigheterna nu). Den baseras på prologen till den första boken i serien – The eye of the world. Läs citatet nedan för att förstå handlingen.

Lews Therin has fought a war against an evil power known as Shai’tan, using the magical One Power to battle the forces of evil. He has returned home and searches his beautiful house for his loved ones. A mysterious stranger appears and forces him to regain sanity. He informs Lews that in the battle against the Dark One, the One Power has been tainted and now drives all that use it insane. Lews is forced to remember that in his madness he killed his own family, and they lie dead before him. The stranger seems to know Lews, and wants to face him in a final battle. Lews declines however, stating that he must go join his family.

Piloten är riktigt dålig, inget tal om saken, men ibland blänker den till och man får en känsla av hur bra det skulle kunna bli om det gjordes ordentligt. Framför allt fick den mig att vilja läsa om hela serien igen och till och med Maken, som aldrig tog sig ut ur Aielöknen, började grunna på om han kanske borde göra ett nytt försök.

2 Replies to “Winter dragon”

  1. Jag är övertygad om att serien skulle kunna bli så himla bra, med rätt människor och rätt intentioner. Piloten gjordes ju tyvärr med helt fel intentioner, men någon kanske tar sitt förnuft tillfånga i hela röran, reder ut allt om rättigheter och sedan åstadkommer något fantastiskt. Tills dess läste jag också ut hela serien igen, utan att fastna i aielöknen den här gången eftersom det nu fanns ett slut. 🙂

    Gilla

    1. Hoppas också på det! En riktigt maffig serie som blir lika populär som Game of Thrones. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s