The book of life

‘Whit knot of one, the spell´s begun,’ I whispered, snagging a silver thread and knotting it securely. 

Out of the corner of my eye, I glimpsed the full skirts and a brightly embroidered bodice that belonged to my ancestor Bridget Bishop. 

Welcome home, granddaughter, said her ghostly voice.

booklifeharknessDiana är gravid, men kan inte förvänta sig någon lugn graviditet för överallt omkring henne och Matthew finns det faror och konspirationer. De måste hitta The book of life före alla andra och lösa dess gåta. Dessutom måste de lösa alla konflikter som innebär ett hot mot dem och barnen.

Men först av allt måste Diana lära sig att hantera sin magiska förmåga som har potential att bli starkare än alla andra häxors. Frågan är bara vem som hon egentligen kan lita på och om hon kommer hinna lösa Ashmole-gåtan innan motståndarna ger sig på hennes familj.

Deborah Harkness har verkligen gjort ett gediget världsbygge med sin serie och jag beundrar hur det sträcker sig fram och tillbaka i tiden och flätar ihop personer och händelser i både stort och smått. Det känns äkta.

alchemybookOch jag är väldigt förtjust i miljöerna och karaktärerna som gjorde så att allt kändes mysigt och vänskapligt trots allt. Handlingen var spännande och oförutsägbar, men trots allt detta är jag inte exalterad. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför för det borde vara en solklar femma, men det är det inte.

Betyg: 4/5

Jag trodde att serien var avslutad i och med den här boken och att man inte skulle få veta mer om Diana och Matthews äventyr, men 15/7 i år kommer The serpent´s mirror. Citatet nedan hittade jag här.


Set in the All Souls’ world and centered on Matthew Clairmont’s career as a vampiric double agent in the Tudor era, the novel explores historical riddles surrounding the ascent of Elizabeth I to the throne. A contemporary narrative involves the witch-historian Diana Bishop and the cast of the Harkness’s bestselling All Souls’ Trilogy (A Discovery of Witches, Shadow of Night, and The Book of Life). THE SERPENT’S MIRROR is projected as the opening volume of a series of novels drawing from material in the centuries-old de Clermont archives…

One thought on “The book of life

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s