Saint Anthony

Charity is the soul of faith; it gives it life;

without love, faith dies.

Den Helige Antonius

Den Helige Antonius levde mellan 1195 och 1231 och var fransiscanmunk, präst och teolog. Han reste mycket för att predika och ge själavård och utförde många mirakler. Klostret i Padua, Italien, var hans hem och där kallas han Il Santo – Helgonet.

saint-anthonyCharles Warren Stoddard gav ut Saint Anthony: The wonder-worker of Padua 1896 och jag lyssnade på den via Librivox. Den var intressant för jag kände inte till något om helgonet, men jag tyckte det var svårt att tro på en del av berättelserna om honom. De var så sentimentala, överdrivna och otroliga att de inte gick att ta riktigt på allvar. En rolig sak i sammanhanget är att en biograf redan på 1400-talet beklagade sig över bristen på tillförlitliga källor.

Men oavsett förstår man att den Helige Antonius var en otroligt speciell man som gjorde mycket gott under sitt korta liv. Och det är därför han än idag vördas av och imponerar på människor världen över, oavsett religion. Tänk om man hade kunde fått höra en av hans berömda predikningar.

Betyg: 3/5

One thought on “Saint Anthony

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s