Hatkärlek

Den här vecka frågar Kulturkollo:

Vilken är din bästa kärleksskildring och vilken karaktär (från bok/tv/film) älskar du allra mest att hata?

englandcornwallseaJag tänkte direkt på Michelle Magorians underbart mysiga bok En liten kärlekssång som handlar om 17-åriga Rose. Under andra världskriget evakueras hon och storasyster Diana till en liten badort. Där hittar de båda sig själva och kärleken.

Och en karaktär som jag älskar att hata är Mrs Bennet i Stolthet och fördom. Hon är pinsam, korkad och irriterande så det kryper i mig av skam när jag läser om henne. Men samtidigt är allt det där så viktigt för handlingen. Jag kan nästan känna lite ömhet för denna obildade kvinna vars enda livsuppgift har varit att föda en son och planera döttrarnas giftermål.

7 Replies to “Hatkärlek”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s