Belgravia

Han var inte vad grevinnan förväntat sig. Han var värre.

belgravia_webBelgravia börjar med en legendarisk bal i Belgien kvällen innan slaget vid Waterloo. Nyrike James Trenchard och hans fru Anne är där med sin dotter Sophia som förälskat sig i en adlig man. Många år senare, i London, gör en hemlighet dem till allierade med en mäktig kvinna vilket ändrar fler öden än deras.

Jag blev intresserad av den här boken när jag läste att det var Julian Fellowes som skrivit den för det är han som skrev samtliga avsnitt till Downton Abbey samt manus till den fantastiska filmen Gosford Park (som fick en Oscar just för manuset). Det är en imponerande meritlista!

victorianwomanMen jag tyckte inte att den levde upp till mina förväntningar alls och jag blev så besviken i början. Språket kändes stolpigt och förklarade för mycket istället för att låta läsaren förstå sammanhangen på subtilare sätt (vilket är en konst att få till). Boken blev bättre efterhand, men handlingen var alldeles för förutsägbar. Tyvärr.

Tack till Printz Publishing för recensionsexemplaret!

Betyg: 2/5

One Reply to “Belgravia”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s