Må bra?

Veckans utmaning på Kulturkollo handlar om hälsa, välmående och energitjuvar. De vill veta mitt bästa tips för att må bra. Förr, innan kroppen började protestera, mådde jag bra av att jogga. Jag längtar fortfarande tillbaka till den aktiviteten. Yoga är kul och skönt, men så är det detta med att faktiskt utföra det.

flowergardenMin sjukdom gör mig nedstämd ungefär en gång i månaden vilket förstör alla mina planer på att leva ett hälsosammare liv. Så hur gör jag för att må bättre under de veckorna? Jag försöker att inte tröstäta för mycket (misslyckas dagligen), få i mig vätska och minskar på alla måsten samt försöker ta det så lugnt som möjligt. Bara härda ut och hoppas att det går över fort.

En energitjuv för mig är bilder på smala/vältränade människor eller andras aktiviteter/prestationer. Det får mig att känna mig så misslyckad, även om jag påminner mig själv om att jag inte har samma förutsättningar som dem. Så därför försöker jag undvika sånt så mycket det går.

En gång gav en psykolog mig rådet att pyssla i trädgården när jag var orolig eller mådde dåligt. Jag lyssnar på podcasts eller en ljudbok samtidigt som jag kommer upp från soffan, kommer ut i friska luften och får saker gjorda. Det har visat sig fungera jättebra för mig så testa gärna det!

6 Replies to “Må bra?”

  1. Så ärligt och fint skrivet! Måste hålla med om trädgården. Det ger mig energi också även om det ofta tar emot före. Och energitjuvar. .varför jämför man sig? Så dumt och svårt att låta bli.

    Gilla

  2. Sysselsätta sig i trädgården verkar läkande för både själ och kropp. Och man blir ju helt slut, fysiskt! Det är ett tungt jobb.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s