SVJ

– Har du det bra där nere i fästvickan lilla flickeflarn?

svjroalddahlDet är mitt i natten, men lilla Sophie kan inte sova. Runt omkring henne sover de andra små flickorna på barnhemmet, men hon är klarvaken. När hon hör ljud utifrån kikar hon ut genom fönstret och får syn på en jätte. När han ser henne tar han henne med sig till sitt hem och Sophie är övertygad om att han ska äta upp henne.

Jag läste SVJ av Roal Dahl när jag var liten, men kom inte ihåg något alls av den nu. Det var en positiv upplevelse att läsa om den och friska upp minnet. Barnen tyckte om den och tillsammans skrattade vi åt jättens bakvända språk. Det gällde att vara uppmärksam under högläsningen så man inte sa det korrekta ordet av bara farten. Personligen tycker jag att flickeflarn är ett bedårande ord.

Betyg: 4/5

One Reply to “SVJ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s