Thief’s magic

And then what? Run away? Lose everything he´d worked for?

His stomach sank as he realised he´d lost it already.

trudicanavanTyen studerar arkeologi och lever i en värld där alla maskiner får sin kraft av magi. När han är ute på utgrävning med sin professor och sina klasskamrater hittar han en förtrollad bok som har ett eget medvetande. Egentligen borde han lämna in den till universitetet, men han står inte ut med tanken på att den ska låsas in istället för att användas.

Rielle lever ett skyddat och utstakat liv i en stad där magin tillhör änglarna, men hon har alltid kunnat se fläckarna som magin lämnar efter sig. Men ingen får någonsin veta för då förstörs alla hennes chanser och prästerna kommer föra bort henne. Men en dag råkar hon ut för en otäck händelse som gör att hon möter Izare. Det förändrar allt.

leatherbookvellaThief´s magic är den första bok som jag läst av Trudi Canavan, trots att jag har haft The magicians guild stående i bokhyllan i tio år, och jag tyckte mycket om hennes sätt att skriva. Det var lätt att komma in i denna nya värld som hon presenterar där magi är en kraftkälla som olika kulturer hanterar på olika sätt. Karaktärerna var trovärdiga och intressanta och jag brydde mig verkligen om hur det skulle gå för dem.

girlsdesertwaterJag drevs hela tiden framåt i boken för att få svar på mina frågor och få reda på vad som kopplade ihop Rielle och Tyen samt om de någonsin skulle mötas. Och det var lite lurigt att koppla ihop bokens olika delar, men det var en spännande utmaning. Det här gav mersmak så det är bra att jag redan har uppföljaren Angel of storms och den tänker jag inte låta stå oläst särskilt länge.

Betyg: 4/5

2 Replies to “Thief’s magic”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s