Cry baby

Detta är Mias helgfråga:

Vad får dina tårar att börja droppa/rinna/spruta (bokmässigt)?

Jag är ganska lättrörd och gråter ofta när jag ser på film, senast när hela familjen såg på Everest. Då kröp 7-åringen intill mig för att trösta, utan att förstå riktigt varför jag var ledsen. Det sorgliga hade inte hänt än, men jag förstod vartåt det barkade. Och så var det ju baserat på verkliga händelser.

cryfictionalOch samma sak är det med böcker. Jag kan gråta för påhittade karaktärer som jag tycker mycket om, men om det har hänt i verkligheten så är det större risk för tårar. Då lever jag mig in i det på ett helt annat sätt och känner deras smärta.

Tragisk kärlek får mig också att gråta eller om någon är otroligt modig eller självuppoffrande. Eller stark vänskap. Eller det mesta, egentligen.

 1. Sanna historier med mycket känsla bakom orden är lätt att bli djupt berörd av, och tårögd. 😉
  (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Gilla

  Svara

 2. Jag är likadan gråter floder ibland.

  Gilla

  Svara

 3. Modiga och/eller självuppoffrande människor kan jag också bli gråtmild av.

  Gilla

  Svara

  1. Det berör alltid.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: