Minns ditt 90-tal

Kulturkollo vill att man ska dela med sig av sin 90-talsnostalgi och även om det är omöjligt att sammanfatta allt så gör jag i ett försök. Det var den tidsperiod när jag var 11-20 år och det var inga roliga år. Jag blev sjuk, jag var mobbad och jag var fruktansvärt isolerad.

Malin
Jag i början & mitten av 90-talet.

Men det var även det årtionde då jag hittade de engelska klassikerna och fantasy. Då biblioteket blev en trygg hamn och jag utforskade alla våningar och avdelningar, då lånekortet först var en gul pappersbit i en plastficka och sedan blev ett plastkort.

Det var då jag upptäckte hur skönt löpning är (lever alltid på hoppet om att kunna komma tillbaka till det). Då jag levde för musik och lyssnade på Smashing Pumpkins, Mariah Carey, The Beatles, Radiohead, The Andrew´s Sisters, Oasis och Nirvana om vartannat. Åren då jag spelade in blandband och gick på konserter i källare (hej tinnitus). Såg på MTV, Vänner och Seinfeld. Schindlers list, Clueless och Jurassic Park. Och tävlingsdansade (dansbandsöverdos).

MalinStudent
Jag & fina morfar i slutet av 90-talet

90-talet var Dum & dummare, eurodisco, bingolotto med familjen, internets födelse och husvagnssemester nära skogen. Det var Hultsfredsfestivalen, de första tatueringarna och början på sökandet efter min tro. Det var krig i Europa, flyktingar och rasism. Högstadiet var en tid då det var en motståndshandling att prata med någon med svart hår.

På 90-talet upptäckte jag hur fantastiskt kul det är att arbeta med äldre och jag mötte för första gången människor med demenssjukdomar. Det var årtiondet då jag tog studenten, flyttade hemifrån och skaffade katt. Tog körkort. Backade ner i ett dike under påverkan av hög hardcoremusik. Orange Dr. Martens. År då jag var vegan. Då jag jobbade på bokbinderi och i hemtjänsten.

År då det skedde stor förändring, från barn till vuxen. Viktiga år. Men samtidigt är det skönt att de är över.

6 Replies to “Minns ditt 90-tal”

  1. Vilka fina bilder! Och tack för att du delar med dig att allt inte var så härligt med 90-talet. Skönt att du ändå har några fina minnen att titta tillbaka på 🙂

    Gilla

  2. Jag gissar att det var ett tuffare klimat i skolan på 90-talet än när jag själv gick där och jag gissar att det är ännu värre nu. Det är trist att det inte vänder och blir bättre någon gång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s