Häxorna

Min flyktväg var avskuren. Jag var instängd i ett rum med Överhäxan och tre vettskrämda grodor. Och jag var lika vettskrämd som de.

roalddahlEn pojke som är sju år får lära sig av sin mormor att häxor finns i verkligheten och att de är mycket farliga då de hatar barn mer än allt annat. Men det värsta av allt är att det är snudd på omöjligt att se vilken kvinna som är en häxa. Mormor är själv en pensionerad häxjägare.

För att mormor ska återfå styrkan efter en lunginflammation åker de till ett hotell i Bournemouth för att vila. Men pojken inser snart att konferensen som hålls där inte alls handlar om att förebygga våld mot barn. Det är Englands häxor som har årsmöte och nu är han och alla andra barn i stor fara.

roalddahlwitchesHäxorna av Roald Dahl var en av mina favoriter när jag var barn så jag såg verkligen fram emot att få läsa den igen tillsammans med mina barn. Och den blev en succé! Det var väldigt roligt att få läsa om den och barnen tyckte också mycket om den.

Roald Dahl kunde verkligen konsten att berätta sagor med både verklighet och otäck fantasi i. Men än så länge har det inte hänt att vare sig häxor, barnätande jättar eller Fru Domderasson har skrämt vettet ur barnen. Men det tror jag att filmatiseringen av den här boken skulle göra.

Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: