– Har din trollkarlsmästare, din morbror, en sådan makt som jag? frågade Drottningen och tog åter Digorys hand i ett fast grepp. Men det får jag veta längre fram. Kom i alla fall ihåg vad du har sett. Så går det med ting, och med människor, som står i vägen för mig.

c-s-lewisDigory och Polly bor intill varandra i London och under de regniga sommardagarna leker de på vinden. De kommer på att de kan gå mellan de olika radhusen och bestämmer sig för att smita in i det obebodda huset.

Men de räknar fel och går istället in i Digorys morbrors arbetsrum. Han är en underlig person, men konstigheterna har bara börjat. Morbror Andrew ger Polly en ring som gör så att hon försvinner direkt till en annan värld. Enda sättet att rädda henne är för Digory att följa efter.

Jag läste inte Min morbror trollkarlen av C.S. Lewis (som är den första boken i Narnia-serien, men som var den sjätte boken som gavs ut) förrän jag var vuxen. Jag minns att jag skrattade gott åt hur den startade det som man ser senare i serien. Små saker som i sin tur leder till både det ena och det andra, som till exempel magiska klädskåp.

c-s-lewis
En helt underbar staty! Får lust att öppna dörren och krypa in! 🙂

Och det var lika roligt att läsa det den här gången också. Speciellt när barnen allt eftersom förstod hur det hela band ihop den här boken med Häxan & Lejonet som vi sett som film. Och jag såg överallt hur Lewis vävt in den kristna tro och hur djup texten i själva verket är. Jag har inte sett vidden av det vare sig som barn eller vuxen.

Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s