Nu igen

FranciskusBön

Mobilen piper till och meddelar att något hänt i London, att det kan vara en terrorattack. Jag följer det hela via Sky News och ser området runt parlamentet från tevekameran i en helikopter. Ambulanser, människor som ligger på marken, tungt beväpnade poliser och ägodelar som ligger lite varstans.

Vanliga människor har blivit påkörda och sägs ha förödande skador. Flera har dött. Poliser har blivit skadade och dött, bland annat när de stoppade förövaren.

Men det som gör mest ont är att det finns de som njuter av detta, som hurrar och kanske till och med firar. De tycker att de åstadkommit något bra. Det är ofattbart tragiskt att man kan glädjas åt förstörelse och andras lidande! Det är lätt att hata, men det leder bara till mer elände. Men det är svårt. Så otroligt svårt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s