Kemisten

 För säkerhets  skull hade blivit Chris ofrivilliga mantra. Hon levde ett liv fullt av omständliga förberedelser, men som hon ofta påminde sig själv skulle hon inte leva något liv alls utan dem. 

stepheniemeyerHon har varit på flykt från sin förra arbetsgivare i flera år och har med nöd och näppe lyckats överleva. Hon är en av de få som vet vad de egentligen gör bakom sin propra fasad. Hela hennes existens kretsar runt att hålla sig osynlig och skydda sig. Men när de erbjuder henne en väg ut måste hon se om de menar allvar.

Jag hade svårt att komma in i Kemisten av Stephenie Meyer för jag tyckte att det var så mycket detaljer kring huvudpersonens olika åtgärder. Och de här beskrivningarna drog ner tempot. Men sedan, när det kom in fler personer i handlingen och det blev mer dialog, så blev den riktigt spännande. Den snärtiga och roliga dialogen är bokens styrka.womanlight

Kärlekshistorien var väldigt söt och gjorde det hela mer intressant, men på det stora hela var den här boken tyvärr en besvikelse. Det var ändå en helt ok bok, men den nådde inte de svindlande höjder som jag förväntade mig.

WomanGunMen jag hade svårt för huvudpersonens yrke, oavsett omständigheterna kring hur hon hamnat i det, och det gjorde det svårt för mig att gilla henne fullt ut. Någon som torterar andra ger mig en riktigt dålig smak i munnen, speciellt om de samtidigt försöker framstå som om de vore vem som helst. Jack Bauer och Jason Bourne är i alla fall agenter som sätter sina egna liv på spel hela tiden. De står inte trygga i ett laboratorium.

Betyg: 3/5

One Reply to “Kemisten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s