The call of Cthulhu

Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn.

In his house at R’lyeh dead Cthulhu waits dreaming.

lovecraftBerättaren, Francis Wayland Thurston, hittar en bunt anteckningar och tidningsurklipp efter sin döde släkting som var professor. Bland pappren finns en liten skulptur som en student gjort baserad på sina drömmar och orden Cthulhu och R’lyeh förekommer flitigt i anteckningarna. Thurston ger sig ut på en resa för att lära sig mer om kulten kring Cthulhu och lösa dess gåta.

lovecraftThe call of Cthulhu är en novell av H.P. Lovecraft som publicerades 1928. Jag lyssnade på den när jag låg i mörkret och hade migrän och när man är halvdrogad av värktabletter är den riktigt obehaglig, förmodligen värre än om jag lyssnat under vanliga förhållanden. Berättelsen kröp verkligen i under skinnet på mig. Huva!

Betyg: 4/5

One Reply to “The call of Cthulhu”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s