Jerka

Bokserier kan pågå i en hel evighet. Vad tycker du om det?

Jag har lite dubbla känslor inför det här. På ett sätt tycker jag inte om det. Jag vill ha ett avslut på historien och jag gillar inte om intrigen blir urvattnad eller tråkig. Som teveserier där några stackars människor råkar ut för allt mellan himmel och jord bara för att driva handlingen vidare. Tills slut blir det bara löjligt.

Men samtidigt älskar jag långa serier som blir som ett andra hem. Jag längtar efter att återvända till deras världar och bevakar noggrant nästa boks utgivningsdatum.

Men lagom är nog bäst.

7 Replies to “Jerka”

 1. Det är nästan omöjligt att svara på den här frågan för det beror ju alldeles på. Om serien är bra kan den ju få fortsätta 🙂

  Gilla

 2. Håller med Monika, bra serier får gärna fortsätta i evigheter.
  Ett exempel där jag kände ”nej nu får det räcka” var Twilight, samma sak med James Pattersons böcker om Alex Cross, de kan också bli lite enahanda efter en tag. Fast hans böcker om Kvinnornas mordklubb blir jag aldrig less på!
  Har du någon favoritbokserie?

  Gilla

  1. Robert Jordans monsterserie är en favorit, men det fanns partier som blev för sega. Och håller med om att Twilight bara blev för mycket. Var så besviken på sista boken.

   Liked by 1 person

 3. Jag insåg när jag skulle svara på frågan att jag inte har läst så många serier, utan mest fristående böcker. En serie jag plöjde under ett år, var Cilla och Rolf Börjlinds serie som startar med Springfloden (som ju gick på teve också). Efter första delen ville jag ha mer, och huvudpersonerna fortsatte att utvecklas, så det var spännande att se hur det skulle gå. Efter fjärde delen undrar jag hur författarna skall kunna bevara intresset i ytterligare en bok, det kanske räcker så här. Till slut riskerar det att bli som du skriver, urvattnat.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s