The Watsons

Poverty is a great evil, but to a woman of education and feeling it ought not, it cannot be the greatest.—I would rather be a teacher at a school (and I can think of nothing worse) than marry a man I did not like.

The Watsons är det manuskript som Jane Austen skrev mellan 1803-1805 och som består av fem kapitel. Den handlar om Emma som är dotter till en präst som är änkling, men har vuxit upp hos en förmögen faster och farbror. Familjen umgås med flera fina familjer och unga herrar dras både till Emma och hennes systrar.watsonsjaneausten

Jag tyckte inte om det här romanfragmentet och hade svårt att engagera mig i karaktärerna. Jag upplevde att texten saknade den skarpa iakttagelseförmåga som jag tycker så mycket om i Austens romaner. Hur hon såg och kunde skildra människor på ett sätt som nästan ”klädde av dem”. Men man märker här och var händelser och karaktärer som man återfinner i hennes fullbordade romaner.

Flera författare har avslutat boken på det sätt som de tror att Jane Austen hade velat att den utvecklades. 2011 såldes originalmanuskriptet för £850 000 till Bodleian Library.

Betyg: 2/5

One Reply to “The Watsons”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s