Tid

Vilken är din bästa bok, film, tavla eller tv-serie som på något sätt behandlar temat tid?

ConnieWillisDetta är Kulturkollos utmaning och jag tänker direkt på Domedagsboken av Connie Willis. Den handlar om en historiker som skickas tillbaka till medeltiden för att studera tidseran. Tanken är att hon ska besöka tiden innan digerdöden, men istället hamnar hon mitt i den. Och ”samtidigt” drabbas nutiden som hon precis lämnat av en aggressiv influensa. Samt att hon inte längre har någon aning om hur hon ska komma hem.

Otroligt spännande alltså! Och så finns det fler böcker i serien om de tidsresande oxfordhistorikerna. Måste verkligen ta mig tid (!) att läsa dem snart.

12 Replies to “Tid”

  1. Den är så himla bra! Läste den en förtrollad sommar för rätt länge sen nu så det är dags för en omläsning snarast. Jag har läst och gillat ”Blackout” som utspelar sig i samma värld (eller vad man ska säga), ”To say nothing of the dog” har jag nu börjat lyssna på och den utspelar sig egentligen mellan ”The doomsdaybook” och ”Blackout” och sen ska jag läsa ”All clear” som är en direkt fortsättning på ”Blackout”. Lite förvirrande med ordningsföljden som jag inte riktigt hade koll på, men det funkar att läsa dem som självständiga böcker också så det är ingen fara.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s