The protestant’s dilemma

Since Christ established a visible Church in the first century and gave it rightful authority, the burden of proof falls on Protestants to demonstrate that he revoked this authority universally from the Church at some point in time. What event can they point to that caused Christ to take away his authority, and which Church leaders were involved in it? Where is the historical evidence for the claim?

devinroseThe protestant´s dilemmaHow the Reformation’s Shocking Consequences Point to the Truth of Catholicism av Devin Rose är en väldigt lättläst och tydlig genomgång av argumenten för och emot katolicism respektive protestantism. Varje ämne är strukturerat på samma sätt och ger båda sidorna ungefär lika mycket utrymme. Och varje gång visar detta bristerna i de protestantiska argumenten. De håller helt enkelt inte måttet!

Frågorna som boken tar upp är bland annat påven och hans ofelbarhet (när han uttalar sig om tron), vilka böcker som räknas till Bibeln, sola scriptura, helgon, dopet, eukaristin (nattvarden), sakramenten, moralfrågor och reformer.

Jesus+CommunionBannerJag hade hört så mycket gott om den här boken via Catholic Answer´s podcast att jag kände att jag  bara var tvungen att läsa den. Och den lyckades leva upp till mina höga förväntningar och alla lovord. Ett stort plus var att texten var så enkelt skriven att man verkligen inte behöver några förkunskaper för att få ett utbyte av den. Utan det är bara att börja läsa ett kort kapitel i taget och man behöver inte ens läsa i ordning utan kan välja det som intresserar en mest.

Betyg: 4/5

One Reply to “The protestant’s dilemma”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s