The story girl

It is always safe to dream of spring. For it is sure to come; and if it be not just as we have pictured it, it will be infinitely sweeter.

LMMontgomeryThe story girl av L.M. Montgomery är den bok som tv-serien Road to Avonlea baserades på. I boken är det Beverly som berättar om hans och hans brors upplevelser med sina kusiner när de bor hos sin farbror Alec King och hans familj på ön Avonlea.

Bokens titel syftar på kusinen Sarah Stanley, som kallas the story girl och som var huvudperson i teve-serien. Hon trollbinder sina kusiner med berättelser ur den stora släkten Kings förflutna och så råkar barnen naturligtvis ut för en hel del äventyr.

RoadToAvonleaJag tyckte verkligen om den här boken! Kanske för att jag tycker så mycket om tv-serien och såg det hela framför mig, både omgivningen och alla personer. Det var gemytligt och avslappnat och precis vad jag behövde just nu. Den fick mig att le och känna mig lättare om hjärtat.

Betyg: 4/5

One thought on “The story girl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s