The golden road

He who accepts human love must bind it to his soul with pain, and she is not lost to me. Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.

LMMontgomeryThe golden road av L.M. Montgomery är uppföljaren till The story girl. I den här boken samlas kusinerna igen för att tillbringa vintern och dess högtider tillsammans på Avonlea. De avger nyårslöften, Sarah får idén att de ska skriva en tidning tillsammans och det vankas bröllop.

Den där tidningen var otroligt rolig och fick mig att skratta högt. Både deras sätt att skriva och deras funderingar om sina ämnen var väldigt dråpliga. Montgomery fångade verkligen barns sätt att vara!

Men jag tycker bättre om tv-seriens handling och hur de rumstrerat om bland personerna i familjen King. Jag saknar Hetty King som inte finns alls i böckerna och det där bröllopet kändes helt fel.RoadToAvonlea

Men oavsett var det en riktigt bra bok och jag tänker att det är så här som små barn ska få växa upp. Trygga och älskade i en miljö där de får vara naiva och lekfulla barn. Inte 13-åringar som vill ha råd om hur man har analsex, utan som på sin höjd bakar en kaka av sågspån. Jag önskar att jag kunde ge mina barn den här världen.

Betyg: 4/5

One Reply to “The golden road”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s